به گزارش روابط عمومی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان ،فضل الله دهقان داور بخش موسیقی نواحی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان به حضور استادان برجسته موسیقی کشور در این جشنواره اشاره کرد و گفت:  حمایت و حضوراستادان برجسته موسیقی کشور در جشنواره به آن رونق و اعتبار بخشیده؛ البته دانش ، توانایی و تلاش‌های خستگی ناپذیر برگزارکنندگان هم بستر مناسبی را برای حضور هنرمندان نوجوان و جوان در یک رقابت سالم فراهم آورده و موجب شده تا تعداد شرکت‌کنندگان در جشنواره، هر سال افزایش پیدا کند.

دهقان که داور موسیقی نواحی در شاخه موسیقی مازندران است در ادامه افزود:همین‌که هنرمندان نوجوان و جوان برای شرکت در جشنواره موسیقی جوان، ماه‌ها زمان می‌گذارند و  نغمات و قطعات موسیقی قوم و منطقه خود را تمرین و تکرار می‌کنند ؛در واقع به حفظ و گسترش موسیقی محلی کمک کرده‌اند. علاوه بر این برگزاری جشنواره‌های این‌چنین سبب می‌شود تا نوجوان‌ها و جوان‌ها با سازهای مختلف بومی چون «للوا ،غرنه ، دوتار  نقاره ، سرنا و قیچک» آشنا شوند.

این نوازنده کمانچه به ضرورت تداوم جشنواره‌ موسیقی جوان اشاره کرد و بیان داشت: مسئولان فرهنگی مملکتی باید تلاش کنند تا تاثیر جشنواره‌ها مقطعی نباشد و تداوم پیدا کند؛ به عبارتی نباید نوجوانان و جوانان ما بعد از جشنواره به حال خود رها  شوند بلکه بهتر است یک سری جلسات کارشناسی با استادان برجسته موسیقی برگزار و اقدامی عملی برای این موضوع در نظر گرفته شود تا بلایی که سر جشنواره موسیقی البرزنشینان یعنی «لیلم» آمد، بار دیگر تکرار نشود.

 

داور بخش موسیقی نواحی جشنواره موسیقی جوان، تداوم جشنواره‌ها را مستلزم صرف هزینه دانست و افزود: طبیعی است که تداوم جشنواره‌ها، نیازمند صرف هزینه است. بنابراین چاره‌ای جز حمایت سازمان‌ها و نهادهای دولتی، حتی بخش خصوصی از موسیقی، به‌ویژه موسیقی نواحی وجود ندارد.

 

دهقان با اشاره به نقش مهم صدا و سیما در روند برگزاری جشنواره موسیقی جوان اظهار داشت: تعداد مخاطبان جشنواره‌های موسیقی، قابل مقایسه با شمار مردمی که در سراسر ایران به رادیو گوش می‌کنند یا بیننده برنامه‌های تلویزیونی هستند نیست به همین‌خاطر خوب است صدا و سیما از موسیقی محلی حمایت کند و به جای پنهان کردن ساز پشت گلدان، نوجوان و جوان امروز را با سازهای بومی و موسیقی ارزشمند خودش آشنا کند.

گفتگو: زهره نیلی