به گزارش روابط عمومی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان ، سیدرضی میرکتولی درباره شرکت‌کنندگان در بخش موسیقی مقامی کتولی گفت: امسال حدود 40 نفر در این بخش شرکت‌کردند و در میان آثار ارسال شده به جشنواره، آثار خوب و باکیفیت و هم کارهای متوسط و معمولی و حتی آثار ضعیف وجود داشت.

به گفته این داور، آثار رسیده به بخش موسیقی کتولی یک روز از ساعت 9 صبح تا عصر مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت بهترین‌ها توسط داوران این بخش انتخاب و به دبیرخانه معرفی شدند.

او تاکید کرد که امسال تعداد شرکت‌کنندگان در این دوره از جشنواره بهتر از سال گذشته بود و توضیح داد: سال گذشته تعداد کمی در بخش موسیقی کتولی شرکت کرده بودند اما امسال خوشبختانه باز هم این بخش رونق گرفته بود و تعداد بیشتری در جشنواره شرکت کردند.

این داور بخش موسیقی کتول معتقد است جشنواره ملی موسیقی جوان به مرحله‌ای پختگی رسیده و تاثیر قابل توجهی بر موسیقی نواحی دارد. میرکتولی در این باره توضیح داد: شرکت‌کنندگان این جشنواره، جوان و آینده‌دار هستند. برای آنها حضور در جشنواره اتفاق خوشایندی است و حتی برگزیده‌ شدن در جشنواره بسیار مبارک و خشنودکننده است و نیز می‌تواند در جایگاه حرفه‌ای و آینده آنها نقش داشته باشد.

به اعتقاد این داور، شرکت‌کنندگان در جشنواره ملی موسیقی جوان، همین که بتوانند به جشنواره راه پیدا کنند، چه مقامی به دست بیاورند، چه نیاورند، خوشحال می‌شوند و به کارشان امید بیشتری پیدا می‌کنند.

میرکتولی با اشاره به اینکه موسیقی کتولی در استان گلستان آموزشگاه دارد و افراد می‌توانند آن را بیاموزند، توضیح داد: این موسیقی هنوز به همان شیوه قدیمی و سینه به سینه منتقل می‌شود. هنوز آموزش آن علمی نشده و رده‌بندی و دانگ‌بندی در این موسیقی انجام نشده است. بسیاری از اساتید این موسیقی نت‌نویسی بلد نیستند و شیوه آکادمیک جا نیفتاده است.

این استاد موسیقی کتولی، تشریح کرد: یکی دو دهه پیش قدم‌هایی برای نت‌نویسی و آموزش علمی موسیقی کتولی برداشته شده اما هنوز به دستاورد موثر و تعیین‌کننده‌ای دست پیدا نکرده است.

به اعتقاد میرکتولی جشنواره ملی موسیقی جوان، بخصوص بخش نواحی در این جشنواره کمک مهمی است برای اینکه علاقمندان به موسیقی نواحی، دلگرم شوند و یادگیری آن را جدی بگیرند. در پی اتفاقات تشویقی مثل جشنواره است که سبک‌ها و شیوه‌های آموزشی رونق می‌گیرند و موسیقی‌های بومی و مقامی به حیات خود ادامه می‌دهند چرا که رقابت در جشنواره‌ها، برگزیده شدن و دریافت لوح تقدیر و جایزه بسیار انگیزه‌بخش است.

این داور ضمن اشاره به تاثیر شیوع ویروس کرونا بر شیوه برگزاری جشنواره توضیح داد: داوران با آثار شرکت‌کنندگان مواجه می‌شوند. این برای ما داوران هم حسن‌هایی هم دارد. مثلا ما می‌توانیم در مواردی که اجراها به هم نزدیک است و نیاز به دقت بیشتر داریم، فیلم یا صدای اجرا را بارها و بارها ببینیم و بشنویم و ظرافت‌ها یا ایرادهای احتمالی را با دقت بیشتری مورد بررسی قرار بدهیم تا انتخاب عادلانه‌تری داشته باشیم.

میرکتولی پیشنهاد می‌کند در صورت رفع مسئله کرونا و برگزاری جشنواره به شکل حضوری، همچنان امکان دیدن فیلم اجرای شرکت‌کنندگان برای داوران فراهم باشد تا بتوانند در صورت نیاز یک اجرا را چند بار تماشا کنند و بعد رای بدهند.

 

گفتگو: آذر مهاجر