به گزارش روابط عمومی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، حمیدرضا نوربخش داور چندین دوره بخش آواز جشنواره ملی موسیقی جوان گفت: جشنواره موسیقی جوان یکی از جدی‌ترین، اثرگذارترین و حرفه‌ای‌ترین جشنواره‌هایی است که در زمینه موسیقی اجرا می‌شود و خوشبختانه هر ساله در سطح کیفی بسیارخوبی برگزار شده و علاوه بر این اثرگذاری مثبتی هم در بین جوانان و در رده‌های مختلف سنی داشته است.

وی ادامه داد: جشنواره ملی موسیقی جوان در بخش داوری هم توانسته در بالاترین و با کیفیت‌ترین سطح قرار بگیرد، داورانی که هریک استادانی تراز اول در رشته‌های مختلف موسیقی هستند و این موضوع موجب ارتقا، دوام و قوام جشنواره شده است و البته ناگفته نماند مجموعه مدیریتی این جشنواره هم عملکرد بسیار خوبی داشته و بی‌تردید این موضوع موجب شده این جشنواره همچنان با دوام و با کیفیت مسیرش را ادامه بدهد.

نوربخش رقابت سالم و سازنده در بین جوانان و نوجوانان را از دیگر نکات مثبت این جشنواره عنوان کرد و گفت: جشنواره موسیقی جوان توانسته در سراسر کشور رقابتی سالم ایجاد کند و این موضوع امتیاز بسیار ارزشمندی است. البته نکته‌ای که مغفول واقع شده و تقریبا در همه جشنواره‌های رقابتی این مسئله وجود دارد بحث آینده برگزیدگان جشنواره است که بایستی تدبیری درست و سازنده برای آن اندیشیده شود، یعنی باید برای افرادی که در این جشنواره‌ها برگزیده می‌شوند و می‌خواهند فعالیت خود را ادامه بدهند و آینده حرفه‌ای را رقم بزنند بسترهایی ایجاد گردد که این جوانان بتوانند این مسیر و انتخاب را در آرامش طی کنند.

داور پانزدهمین جشنواره موسیقی جوان اظهار داشت: به نظرم بایستی فضا و بستری آماده شود که این جوانان مورد حمایت ویژه قرار بگیرند و فعالیت کنند، در غیر این صورت اگرچه کسب امتیاز و مقام از سوی استادان تراز اول اتفاق بسیار ارزشمندی است اما در آینده آنها تاثیر چندانی نداشته و بعدها به دست فراموشی سپرده خواهد شد و شاید هم  در طولانی مدت موجب سرخوردگی جوانان گردد  بنابراین بایستی مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه‌های ذی‌ربط حمایت‌های ویژه‌ای از جشنواره ملی موسیقی جوان داشته باشند و تنها به لوح تقدیر و جایزه اکتفا نشود تا این جوانان بتوانند به فعالیت خود ادامه بدهند و آثار بسیاری خلق و ارائه کنند.

این خواننده در ادامه افزود: جشنواره بین رده‌های سنی مختلف انگیزه بسیار خوبی ایجاد کرده به گونه‌ای که با شور و اشتیاق و علاقمندی بسیار دراین جشنواره شرکت می‌کنند و بالطبع این انگیزه درخانواده‌های آنها هم بی تاثیر نبوده و نسبت به این موضوع اهمیت بسیاری قائل هستند و البته همانطور که پیش‌تراشاره کردم کیفیت داوری و حضور استادان امتیازهایی مثبت و انگیزه‌ای بیشتر برای شرکت‌کنندگان است که علاقمندند در این جشنواره شرکت کنند تا دیده و مطرح شوند.

مدیرعامل خانه موسیقی درخصوص ارزش‌گذاری جشنواره موسیقی جوان گفت: از دیدگاه من در عرصه جشنواره‌های رقابتی، جشنواره موسیقی جوان حرفه‌ای‌ترین و با کیفیت‌ترین جشنواره موسیقی در حال حاضر است و فکر نمی‌کنم هیچ کدام از جشنواره‌های رقابتی دراین حد جدی و با کیفیت باشند.

او در ادامه بیان داشت: با بررسی و تحلیل این جشنواره به این نتیجه خواهید رسید که جشنواره ملی موسیقی جوان  در سالهای مختلف خود فراز و نشیب‌هایی داشته است. در واقع در برخی از دوره‌ها بسیار با کیفیت ظاهر شده و در دوره‌هایی افت محسوسی داشته و به نظر من این موضوعات باید تحلیل و بررسی شود و نیاز به یک کار پژوهشی و آسیب‌شناسی دارد تا دلیل افت یا پیشرفت آن را بدانیم.

نوربخش در پایان در خصوص حضور و همراهی اساتید موسیقی در قالب هیئت‌های داوری گفت: طبیعتا مهمترین دغدغه استادان شاخص و تراز اول موسیقی ایران، آینده موسیقی کشورمان و نسل جوان است. درواقع کسی که دل در گرو موسیقی ایران داشته باشد در هر بخش و گونه موسیقی، نگران جریان موسیقی و آینده موسیقی ایران خواهد بود و و استمرار این روند برای او بسیار مهم است به این دلیل که این هنر ارزشمند میراث گذشتگانمان است که باید به نسل بعد و نسل‌های آینده منتقل شود و استمرار پیدا کند براین اساس طبیعتا وقتی ساز و کار جشنواره‌ای مانند موسیقی جوان قابل قبول و باکیفیت باشد استادان موسیقی هم از آن حمایت جدی خواهند داشت.

 

داوری مرحله مقدماتی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در حال انجام است که با اتمام ارزیابی آثار توسط هیئت‌های داوری، اسامی راه یافتگان به مرحله نهایی از سوی دبیرخانه جشنواره اعلام می‌شود.