به گزارش روابط عمومی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، عبدالنقی افشارنیا نوازنده پیشکسوت نی که داوری چندین دوره جشنواره موسیقی جوان را برعهده داشته با اشاره به سطح کیفی آثار شرکت کنندگان دوره پانزدهم گفت: کیفیت آثار نسبت به دوره های گذشته تفاوت چندانی نداشته به طوری که گاهی وقتها گروه الف بهتر و گاهی اوقات گروه ب یا ج بهتر هستند.

این نوازنده نی در خصوص افت کیفی کارها بواسطه پاندمی کرونا در کشور بیان داشت:کارهای هنری و عملی اگر آنلاین باشد، بسیار سخت است و مسلماً هیچ اجرایی کیفیت حضوری را ندارد و این مسئله بر کیفیت کارهای شرکت کنندگان نیز تاثیر گذاشته است چرا که ارتباط هنرجو و شرکت‌کننده با سایرین قطع شده و خودش تاثیرات منفی را به همراه دارد.

افشارنیا درباره اختلاف سطح کیفی آثار در رده های سنی مختلف در جشنواره موسیقی جوان گفت: برخی دوره‌ها کیفیت گروه الف بهتر از سایرین بوده و در برخی سالها رده‌های ب و ج بهتر بودند که این اختلاف بر سر مقام اول و دومی بیشتر است. گروه اول با عقبه بیشتری می‌آیند و شروع می‌کنند و تعدادشان معمولاً زیاد است. گروه دوم در گذر زمان هم به لحاظ تعداد و هم کیفیت افت می‌کنند، هر چند با شور و شوق از گروه سنی الف شروع کردند ولی وقتی پیش می‌روند متوجه مشکل‌تر شدن کار می‌شوند و ارائه کار برایشان دشوارتر می‌شود.

داور بخش نی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در ادامه با اشاره به ملاک‌های داوری در این دوره از جشنواره اظهار داشت: صحت اجرای اثر بر اساس رپرتوار تعیین شده، کوک ساز و ریتم در کنار دیگر موارد برایمان از اهمیت بیشتری در داوری برخوردار بود.

 

افشارنیا که تا کنون چندین دوره داوری بخش نی جشنواره ملی موسیقی جوان را برعهده داشته درباره داوری در دوران کرونا افزود: متاسفانه به دلیل شرایط حاکم، امکان حضوری بودن شرکت‌کنندگان وجود ندارد و این اجباری است که همه ما مخصوصاً شرکت کنندگان جشنواره بایستی بپذیرند اما به طور کلی کیفیت در زمان حضوری بودن جشنواره خیلی بالاتر بود. در خصوص داوری هم با دسترسی‌هایی که برای ما ایجاد شد توانستیم کارها را به صورت مجازی داوری کنیم.

افشارنیا در خاتمه در خصوص نقش تاثیرگذار جشنواره ملی موسیقی جوان در کشف استعدادهای جوان کشور خاطر نشان کرد: طی سالهای اخیر جشنواره توانسته است آن شور و هیجان را بین نسل جوان در ترغیب به نوازندگی ایجاد کند. اما از نظر کثرت که تعداد داوطلبان بیشتر شود، خیلی تفاوتی نکرده است. از نظر کیفیت هم نه افت کرده و نه رشد؛ در واقع طبق روال همیشه در حرکت است.