جشنواره موسیقی جوان بین المللی شود
تفقدی داور بخش گیتار جشنواره موسیقی جوان پیشنهاد کرد که سالهای بعد با تمام شدن پاندومی کرونا، جشنواره ملی موسیقی جوان؛ بین المللی برگزار شود.
به گزارش روابط عمومی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان،علیرضا تفقدی نوازنده گیتار و مدرس که داوری چندین دوره جشنواره موسیقی جوان را برعهده داشته،با اشاره به برگزاری جشنواره در سایه شیوع ویروس کرونا گفت: این دومین دوره جشنواره است که تحت تاثیر پاندومی کرونا برگزار میشود و تقریبا همه داریم به این شکل برگزاری، عادت میکنیم و با آن کنار میآییم. بنابراین تاثیرگذاری جشنواره تغییری نکرده و هنوز جوانها از آن استقبال میکنند. مسابقه و رقابت همیشه برای جوانها جذاب است و در همهجای دنیا چنین رقابتهایی وجود دارد و در کشورمان هم به جز جشنواره جوان، جشنوارههای خصوصی هم برگزار میشود اما نمیتوان منکر تاثیر کرونا بر جشنواره شد. اساتید و داوران جشنواره هم با من هم عقیدهاند که شور و هیجان جشنواره زمانی که به صورت زنده برگزار میشد، خیلی بیشتر بود اما کم شدن شور و شوق به معنای این نیست که جشنواره را تعطیل کنیم چون کرونا شیوع پیدا کرده است. هنوز این جشنواره به نوجوانان و جوانان انگیزه میدهد و آنها را به یادگرفتن و تمرین بیشتر تشویق میکند.
این مدرس موسیقی درباره سطح کیفی آثار ارائه شده در جشنواره موسیقی جوان گفت: هنرآموزان جوانی از شهرستانهای دور از پایتخت در این جشنواره شرکت کردند و درخشیدند. بسیاری از آنها در حالی در چنین رقابتی به چشم آمدهاند که هنرآموزان تهرانی به کلاسها و اساتید خوب دسترسی دارند. بسیاری از هنرمندان جوان شهرستانی از استعدادهای ذاتی و تواناییهای غریزی برخوردارند و حیف است که این بچهها از برگزاری جشنواره بیخبر بمانند و نتوانند در جشنواره شرکت کنند.
وی افزود:ممکن است یک هنرجوی بسیار با استعداد در گوشهای از کشور پهناورمان باشد که در این شرایط متاثر از کرونا و تعطیلیها مداوم در جریان برگزاری جشنواره قرار نگرفته و اصلا متوجه نشده که جشنواره برگزار میشود یا نه.
تفقدی اضافه کرد: کسانی از نقاط دور از پایتخت، با سن کم دیدهام که کارشان عالی بوده است. اگر برگزیدگان چهارده دوره جشنواره را به لحاظ آماری بررسی کنید، متوجه میشوید که بسیاری از آنها اهل شهرستان بودند و عمدتا حوالی 10 و 12 سال، سن داشتند.
این نوازنده و مدرس گیتار پیشنهاد کرد که وقتی از کرونا عبور کردیم، میشود داورانی را از خارج دعوت کرد تا جشنواره بینالمللی شود. در سایر کشورها جشنوارههای ملی منوط به ارزیابی داخلی نیستند؛ مثل جشنوارههای فیلم در جهان. همچنان که یک فیلمساز ایرانی در جشنواره کن قضاوت میکند یا میتواند عضو آکادمی اسکار باشد، جشنواره موسیقی جوان هم میتواند از حضور و همراهی داوران خارجی بهره بگیرد.
داور بخش گیتار پانزدهمین جشنواره موسیقی جوان، با اشاره به بخشهایی مثل موسیقی نواحی و موسیقی سنتی ایرانی، تاکید کرد: شاید داوران خارجی در این زمینهها خیلی حرفی برای گفتن و ارتقای جشنواره نداشته باشند اما در بخشهای موسیقی کلاسیک میتوانند موثر عمل کنند.
تفقدی معتقد است: حضور داور خارجی به جشنواره وسعت میدهد، باعث رسمیت بیشتر جشنواره میشود، اعتبار آن را بالاتر میبرد و میتواند کم کم راهی برای توسعه جشنواره و راهیابی هنرمندان ایرانی به ارکسترهای بینالمللی باز کند. این مسئله باعث میشود که انگیزه بچهها نیز افزایش پیدا کند.
تفقدی این نکته را هم متذکر شد که برگزاری جشنواره به صورت بینالمللی، تبلیغ آن در خارج از کشور را در پی دارد و افزود: کسی که در یک جشنواره بینالمللی جایزه ببرد، اعتبار بیشتری کسب میکند و میتواند در رقابتهای بینالمللی بیشتری جضور پیدا کند و از امتیازهای آن که حداقلش دیده شدن است، بهره بگیرد.
داور پانزدهمین جشنواره موسیقی جوان در پایان تاکید کرد: جشنواره موسیقی جوان در مقایسه با دیگر جشنوارههای موسیقی شرایط خوبی دارد اما در مقایسه با جشنوارههایی مثل فیلم فجر کمتر شناخته شده است. وقتی جشنوارههای فیلم برگزار میشوند همه مردم در جریان قرار میگیرند اما جشنواره موسیقی جوان مهجور است و باید کاری برای توسعهاش انجام داد.
داوری مرحله مقدماتی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در حال انجام است که با اتمام ارزیابی آثار توسط هیئت های داوری،اسامی راه یافتگان به مرحله نهایی از سوی دبیرخانه جشنواره اعلام می شود.