شرکتکنندگان مثل همیشه عالی بودند
ربکا آشوقیان داور بخش پیانوی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان تاکید میکند با وجود محدودیتهای ناشی از پاندمی کرونا کیفیت کار شرکتکنندگان در جشنواره عالی یود.
به گزارش روابط عمومی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، آشوقیان که چندین دوره داوری پیانو جشنواره موسیقی جوان را برعهده دارد، معتقد است جشنواره ملی موسیقی جوان يکی از جدیترین و موثرترین رویدادهای رقابتی کشور است که در طی سالهای متمادی همواره پذیرای طیف وسیعی از هنرمندان جوان، دانشجویان رشته موسیقی در مقاطع مختلف و هنرآموزان هنرستانهای موسیقی و هنرجویان سایر مراکز آموزشی سراسر کشور بودهاست.
آشوقیان درباره شرکتکنندگان این دوره جشنواره توضیح داد:امسال نیز همچون سه سال اخیری که من در کنار اساتید ارجمند، در این جشنواره، در بخش داوری پیانو ایفای نقش دارم، شاهد حضور پرشور، اجراهای موفق و گاهی بینظیر شرکتکنندگان بودهام.
او اضافه کرد: هر چند در پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، کمی با کاهش تعداد شرکتکنندگان در گروههای سنی مواجه بودیم ولی با وجود تمام محدودیتهای ناشی از پاندمی اخیر، این کاهش تعداد چندان هم دور از انتظار نبود.
به گفته او در این دوره تقریباً نزدیک به یک سوم، تعداد شرکتکنندگان کاهش داشته است.آشوقیان توضیح داد: تعداد شرکتکنندگان در گروههای سنی که در شرایط آموزشی بنیادی یا ورود به تحصیلات آموزش عالی هستند، تقریبا تفاوت زیادی با دورههای قبل نداشتند اما گروه ب و ج که در مرحله آموزش عالی هستند، در این دوره کاهش بیشتری وجود داشت. شاید به طور کلی در بخش الف یا همان گروه آموزش بنیادی ما همیشه میل به حضور و اشتیاق رقابت را بیشتر از همه گروهها تجریه میکنیم. بر این اساس همیشه هستند شرکتکنندگانی که سطح قابل توجهی را در قیاس با انتظارات ارائه میکنند.
این نوازنده پیانو اظهار امیدواری کرد که سطح آموزش بنیادی موسیقی با توجه به کششی که برای حضور در جشنواره دارند، بیش از پیش تقویت شود و در شیوهها بازنگری صورت بگیرد. او معتقد است: به این ترتیب با انتقال دانش فنی هر چه غنیتر، باز هم شاهد ارتقای هنر نوازندگی در همان سطوح و به تبع آن تاثیرگذاری در سطوح بالاتر خواهیم بود.
آشوقیان درباره سطح کیفی شرکتکنندگان این دوره گفت: با این حال فکر میکنم جشنواره روند رو به رشد خودش را حفظ کرده و مازاد بر این، آنچه باعث خرسندی است، تداوم عملکرد موفق جشنواره است که همواره با روشهای جایگزین سعی میکند زمینه ساماندهی مجموعه فعالیتها را کاملاً موفق طی کند.
این داور معتقد است در راس برگزارکنندگان جشنواره، هومان اسعدی به عنوان دبیر جشنواره کاملاً در راستای تحقق اهداف جشنواره خیلی مستمر قدم بر میدارد و این در شرایط فعلی باعث ایجاد انگیزه مضاعف برای هنرمندان جوان در پیشبرد فعالیت حرفهای در زمینه موسیقی است.
آشوقیان درباره شرکتکنندگان بخش پیانو در این دوره هم توضیح داد: شرکتکنندگان جشنواره طیف وسیعی را حتی در نوازندگی ساز پیانو شامل میشوند،؛ از شهر تهران حتماً شرکتکنندگانی داریم و همین طور شاهد هنرنمایی دانشجویان و هنرآموزانی از شهرهای مختلف و از اقصی نقاط کشور در جشنواره هستیم که با وجود کمبود امکانات آموزشی، باز هم از حداقلهای ممکن جهت آماده شدن و شرکت در جشنواره، تلاش و سعی ارزندهای دارند. گاهی هم بسیار موفق ظاهر میشوند.
این داور درباره ماهیت جشنواره موسیقی جوان و تاثیرگذاری آن توضیح داد: به نظرم ارائه، بخش جداییناپذیر مکمل نقش آموزش در رشته موسیقی و هنر نوازندگی است و رقابت جوان به عنوان یکی از راههای مهارتورزی در این خصوص میتواند تلقی بشود.
داوریهای مرحله مقدماتی بخش موسیقی ایرانی و کلاسیک پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در حال اتمام است و به زودی نتایج مرحله اول از سوی دبیرخانه جشنواره اعلام میشود.
گفتگو:آذر مهاجر